Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΟΡΙΑΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ..ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ .. ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Οριακό προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Οριακό προβάδισμα 0,7% για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Έθνος της Κυριακής».
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χάνει έδαφος τόσο στην αξιολόγησή του όσο και στη δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Οι θετικές γνώμες για την κυβέρνηση μειώνονται, ενώ χωρίς αλλαγές είναι οι αξιολογήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα δείχνουν ότι το δίπολο «ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ» πιέζει τα μικρά κόμματα, ενώ αλώβητη, τουλάχιστον σήμερα παραμένει η Χρυσή Αυγή. 

Πιο αναλυτικά, στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,9% έναντι 29,2% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα είναι και πάλι η Χρυσή Αυγή με 10%. Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,9%, η ΔΗΜΑΡ 3,7% και το ΚΚΕ 5,9%.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς κάλπη ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 20,2% και ακολουθεί η ΝΔ με 19,7%. Η Χρυσή Αυγή έρχεται τρίτη με ποσοστό 6,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ με 4% αντίστοιχα. Η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει 2,5%.

Πάντως αξίζει να υπογραμμιστεί ότι παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά η αδιευκρίνιστη ψήφος, φθάνει στο 32,5%, όπου μεταξύ των πολιτών το 9,8% δηλώνει ότι θα ρίξει άκυρο και το 14,6% δεν θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

Στην ερώτηση ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών το 33% των ερωτηθέντων απαντά ο Αντώνης Σαμαράς και το 16% ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανένας» απαντά το 36%. Ακολουθούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Πάνος Καμμένος που συγκεντρώνουν από 3%, ο Φώτης Κουβέλης με 2% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 1%. Το ποσοστό 1% συγκεντρώνει και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στη δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 38% της προτίμησης των πολιτών. Στη δεύτερη θέση με 37% ο καθένας ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης. Στη τρίτη θέση βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος με 29%. Ακολουθούν με 23% αντίστοιχα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος συγκεντρώνει 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου