Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Γιάννης Μανιάτης. Ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς,

Εξήγησε πως «οι ηγεσίες τόσο της ΔΗΣΥ όσο και του Ποταμιού ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν κι αυτό είναι, η στασιμότητα της ΔΗΣΥ στο 7% και η κατάρρευση του Ποταμιού στο 1,5%», διαμηνύοντας για μια ακόμη φορά την «ανάγκη αλλαγής στην ηγεσία της Προοδευτικής Παράταξης».
Παρεμβαίνοντας στην κόντρα Θεοδωράκη-Καμίνη σημείωσε πως το «σχόλιο περί lifestyle, είναι ανεπίτρεπτο» και ότι αν υπάρχει σύγκρουση αυτή θα έπρεπε να είναι για θέσεις, για απόψεις. Σε σχέση δε με παλαιότερη δήλωση του δημάρχου, ο Γ. Μανιάτης δήλωσε ότι «ο δήμαρχος Αθηναίων εννοεί να είναι επικεφαλής μερικής απασχόλησης, αφού έχει ξεκαθαρίσει ότι θα διατηρήσει και τη θέση του στο δήμο. Ο ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης πρέπει να είναι κάθε μέρα πλάι στον πολίτη και στη Βουλή».

Ερωτηθείς για τους κινδύνους που διατρέχει η ενότητα του νέου Προοδευτικού Κινήματος λόγω των προεκλογικών εντάσεων, ο Γ. Μανιάτης σημείωσε πως γι΄αυτούς του λόγους προτείνει «την ενοποίηση των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ΔΗΣΥ και Ποταμιού, με Πρόεδρο τον εκλεγέντα επικεφαλής ο οποίος θα πρέπει να είναι βουλευτής». «Μιλάτε στον άνθρωπο που ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας που κατέληξε στη δημιουργία της ΔΗΣΥ, το καλοκαίρι του ‘15» σημείωσε για να καταδείξει την πίστη του στην ενότητα.
Αναφορικά με τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, ο Γ. Μανιάτης εξήγησε πως το νέο Προοδευτικό Κίνημα δεν θα είναι συμπλήρωμα ούτε του Τσίπρα ούτε του Μητσοτάκη.
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου Προοδευτικού Κινήματος τόνισε πως «η Δημοκρατική Παράταξη είχε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο ή θα τον ανακτήσει ή αν είναι συμπλήρωμα δεν πρέπει να υπάρξει» διεμήνυσε κι έθεσε ως στόχο την ήττα του Τσίπρα στις επόμενες εκλογές και στις μεθεπόμενες του Μητσοτάκη».
Ερωτηθείς για την ανάγκη ανανέωσης, σημείωσε πως «υπάρχει ανάγκη και για νέες πολιτικές και νέα πρόσωπα, αλλά κυρίως χρειάζεται νέα ηγεσία με γνώση, εμπειρία, έργο, αποτελεσματικότητα και πάνω απ’ όλα αξιοπιστία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου