Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Απίστευτη δήλωση Κοτζιά για τη συνέντευξη Ερντογάν στον Σκάι

apisteuti-dilwsi-kotzia-gia-ti-sunenteuksi-erntogan-ston-skaiΑφωνους άφησε τους βουλευτές της επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής ο Νίκος Κοτζιάς - όπου εκλήθη απο τη ΝΔ να ενημερώσει για την επίσκεψη Ερντογάν - όταν αναφέρθηκε στο «παρασκήνιο» της συνέντευξης του Τούρκου προέδρου στο Σκαϊ.
Ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν παραδέχθηκε στη Θράκη για την επίμαχη συνέντευξη «φαίνεται ότι έκανα λάθος» και όπως σημείωσε ο κ. Κοτζιάς «γράφτηκε και στα τουρκικά μέσα».
Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι ο τούρκος πρόεδρος είχε συμφωνήσει να δώσει συνέντευξη στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αλλά υπαναχώρησε από την απόφασή του αυτή έπειτα από παρέμβαση του διευθυντή επικοινωνίας του  που είναι ο τούρκος επιχειρηματία ςστο χώρο των ΜΜΕ  Ατζούν Ιλίτζαλι ο οποίος είναι σύμβουλος του και συνεργάζεται με τον Σκάι καθώς είναι παραγωγός του reality show «Survivor»! 

Στην «απορία» που εξέφρασαν βουλευτής της αντιπολίτευσης ο κ. Κοτζιάς επέμεινε « Ναι, ναι , ναι. Αυτή είναι η αλήθεια».
Ο ΥΠΕΞ είπε ότι το θέμα της Λωζάνης το άνοιξαν αυτοί που «άλλαξαν την συνέντευξη» και αυτοί που επέμεναν στην ερώτηση «αν και η πρώτη απάντηση(σσ Ερντογάν) ήταν εντάξει». 
Ο Υπουργός κραδαίνοντας και πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ωρας κατηγόρησε την αντιοπολίτευση ότι υιοθετεί τα επιχειρήματα του τέως βασιλιά για την επίσκεψη Ερντογάν!      
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα της επίσκεψης Ερντογάν ο ΥΠΕΞ  απέρριψε και τις αιτιάσεις ότι ο τούρκος πρόεδρος επέβαλε να μιλήσει δημόσια στην Κομοτηνή και μάλιστα υπήρξε και μίνι διπλωματικό επεισόδιο με τον υφυπουργό Γιάννη Αμανατίδη.
«Το 2004 ο Ερντογάν έκανε τέσσερις ομιλίες που δεν είχαν συμφωνηθεί στη Θράκη» και πρόσθεσε: «Σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση τον έβαλε να εφαρμόσει το πρόγραμμα στη Θράκη, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη πριν από μερικά χρόνια που η Θράκη έγινε φύλλο και φτερό» είπε ο κ. Κοτζιάς. 
Τέλος ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι περήφανη που συνολικά έχει αναβαθμίσει τη χώρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου