Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Εκπληρώνεται ένα χρέος προς τους πεσόντες έλληνες κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο 1940-41

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΞΟ. ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΑΣ ΕΠΕΥΘΝΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ E-MAIL.
Ένα χρέος τιμής προς τους πεσόντες έλληνες κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο 1940-41, εκπληρώνεται από την ελληνική πολιτεία.  Είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αναζήτησης, εκταφής, προσδιορισμού της ταυτότητας και ενταφιασμού των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία, κατά τη διάρκεια του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940 – 41, στη περιοχή Dragot (Τεπελένι) Αλβανίας, οι οποίες ξεκίνησαν στις 22 Ιανουαρίου 2018, στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας.
Στο διάστημα αυτό,  έχει πραγματοποιηθεί η εκταφή των οστών 108 πεσόντων, χωρίς να έχουν ταυτοποιηθεί,  ώστε να γνωρίζουμε την ταυτότητά του και να αποδοθούν, με δόξα και τιμή, στις οικογένειές τους.  Έχει  ήδη δημιουργηθεί βάση δεδομένων δειγμάτων αίματος των συγγενών/απογόνων των πεσόντων, από το τμήμα Μοριακής Βιολογίας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ώστε να υλοποιηθεί η διαδικασία ταυτοποίησης των εντοπιζόμενων οστών.

Είναι πολύ μεγάλη η ανταπόκριση στη διαδικασία συγκέντρωσης δειγμάτων, που αποτυπώνει το έντονο ενδιαφέρον εκ μέρους των συγγενών/απογόνων των πεσόντων. Έχουν αποσταλεί περισσότερα από 360 δείγματα αίματος από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων επικοινωνεί με το αρμόδιο προσωπικό του ΓΕΕΘΑ για παροχή περαιτέρω πληροφοριών.
Τα αποτελέσματα από την διαδικασία ταυτοποίησης θα κοινοποιούνται στους ενδιαφερομένους. Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210-6573274 και 210-6575020 της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η Ελληνική Πολιτεία με καθυστέρηση 78 ετών, τιμά και κάνει το χρέος της  απέναντι σε εκείνους,  που με το αίμα τους έγραψαν το έπος του 1940 στα δύσβατα  και χιονοσκεπή βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας. Σε εκείνους που δικαιούνται σεβασμό , τιμές και η Πολιτεία επιτέλους θάβει τους νεκρούς , εκείνους που έπεσαν υπερ Πίστεως και Πατρίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου