Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Κίνημα Αλλαγής: Τους πήρε το... Ποτάμι με τα οργανωτικά

Κίνημα Αλλαγής: Τους πήρε το... Ποτάμι με τα οργανωτικά Δύο μέρες πριν την έναρξη των εργασιών του ιδρυτικού συνεδρίου του οι οργανωτικές εκκρεμότητες εξακολουθούν να ταλαιπωρούν το Κίνημα Αλλαγής. Παρά την διάθεση για συνεννόηση που υπήρξε στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, μέχρι χθες, δεν υπήρξε συμφωνία επί των συμβιβαστικών προτάσεων που κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα στην χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής και τη θέση του Ποταμιού μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση επισημάνθηκε το κατά πόσο μπορεί το Ποτάμι σε ένα σχήμα στο οποίο δεν έχει την πλειοψηφία να περάσει τις "ιδιαίτερες" απόψεις που έχει σε μια σειρά από σημαντικά πολιτικά ζητήματα. Επί της ουσίας, δηλαδή αναπτύχθηκε ένας προβληματισμός για την συμμετοχή του Ποταμιού στο εγχείρημα.

Θεωρείται απίθανο το Ποτάμι να εγκαταλείψει το όχημα του Κινήματος Αλλαγής δύο μέρες πριν το ιδρυτικό του συνέδριο. Παρά τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν, όπως επισημαίνεται, «κανείς δεν είπε παιδιά πάμε να φύγουμε». Αλλά η συζήτηση θα συνεχιστεί και σήμερα.

Της συνεδρίασης της ΚΟ του Ποταμιού είχε προηγηθεί στο καλούμενο «μικρό συντονιστικό», στο οποίο συμμετέχουν οι Β. Κεγκέρογλου και οι εκπρόσωποι των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, μια ακόμη άκαρπη προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία στο θέμα του τρόπου ανάδειξης της Κεντρικής Επιτροπής.

Παζάρια

Όμως, η πρόταση για ορισμό της αναλογικά, μετά από συμφωνία των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου σκόνταψε στα παζάρια για τα ποσοστά. Και η πρόταση για εκλογή με μίνιμουμ ποσοστό εκπροσώπησης προκαλεί την αντίδραση του Ποταμιού. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την χθεσινή συνεδρίαση των επιτελών των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου ο Δημήτρης Τσιόδρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μετάσχει το Ποτάμι στην ψηφοφορία άρα και στα όργανα του νέου κόμματος αν επιλεγεί η πρόταση για εκλογή.

Όπως αναφέρουν επιτελικά στελέχη της Χαρ. Τρικούπη η Κεντρική Επιτροπή θα αναδειχθεί είτε με συμφωνία είτε με εκλογή με μίνιμουμ ποσοστό διασφάλισης της συμμετοχής των κομμάτων και των κινήσεων που αποτελούν το Κίνημα Αλλαγής. Η Φώφη Γεννηματά, όπως αναφέρουν συνομιλητές της, προκρίνει τη λύση της εκλογής. Ωστόσο, στη χθεσινή συνεδρίαση οι εκπρόσωποι της επιχείρησαν να διερευνήσουν την περίπτωση συμφωνίας ώστε να αποφευχθούν η εκλογή στην οποία αντιτίθεται το Ποτάμι. Όμως, ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι δεν συμφώνησαν με τα ποσοστά που τους δόθηκαν. Περισσότερο διαλλακτικοί εμφανίστηκαν το ΚΙΔΗΣΟ και η πλευρά Καμίνη, ενώ η πλευρά Ανδρουλάκη εμφανίστηκε έχοντας ως πάγια θέση την εκλογή της ΚΕ.

Σήμερα είναι η μέρα των αποφάσεων. Μένει να φανεί, όπως και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αν η θέληση για ενότητα και κοινή πορεία, οδηγήσει στην επίλυση των εκκρεμοτήτων.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου