Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Τετ α τετ σήμερα στο Μαξίμου Νέο πολιτικό σύμφωνο συμβίωσης αναζητούν Τσίπρας - Καμμένος



Νέο πολιτικό σύμφωνο συμβίωσης αναζητούν Τσίπρας - Καμμένος
Σε αναζήτηση ενός νέου πολιτικού συμφώνου συμβίωσης βρίσκονται ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μετά το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ των δύο κομμάτων, με αφορμή το ονοματολογικό για την ΠΓΔΜ και το θέμα των ελλήνων στρατιωτικών.

Στο σημερινό τετ α τετ που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο θα επιχειρηθεί να εκτονωθεί η ένταση μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων και να αμβλυνθούν οι διαφορές των δύο πλευρών. 

Χθες, ο κ. Καμμένος προσπάθησε να σβήσει κάθε σκιά για πρόβλημα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ. «Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι τέλους» δήλωσε εμφατικά ο υπουργός Άμυνας προσθέτοντας ότι η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία έντιμη σχέση, που βασίζεται – όπως είπε – σε αρχές και στην δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα.

Πάντως ο κ. Καμμένος επέμεινε στη ρητορική του για τους έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας, μιλώντας και πάλι για «ομήρους». Με αυτόν τον τρόπο θέλησε προφανώς να δείξει ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω σε ότι έχει πει και διαφοροποιείται σε σχέση με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτη Κουβέλη ο οποίος είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα τον λόγο του κ. Καμμένου υπερτροφικό.

Εκτός από το τετ α τετ με τον πρωθυπουργό, ο κ. Καμμένος έχει συγκαλέσει συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας προκειμένου να μιλήσουν για όλες τις εξελίξεις και να σταθμίσουν τα νέα δεδομένα στα μείζονα θέματα της επικαιρότητας. Μετά και τις χθεσινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναμένεται να πει για μία ακόμη φορά ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα φτάσει μέχρι τέλους παρά τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν σε επιμέρους θέματα.
Οι σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων επιδεινώθηκαν το τελευταίο διάστημα και εξαιτίας του θέματος που προέκυψε με τον «πιστολέρο» Ιβάν Σαββίδη. Βουλευτές των ΑΝΕΛ προσπαθούσαν από τα τηλεοπτικά «παράθυρα» να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ φτάνοντας – κάποιοι από αυτούς – να λένε ότι δεν είδαν το όπλο.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, προσπαθεί να αποκρούσει τις κατηγορίες της Αντιπολίτευσης για «προνομιακές σχέσεις της κυβέρνησης με τον Σαββίδη» και υποστηρίζει ότι θα κάνει ότι μπορεί για να εξυγιανθεί ο χώρος του ποδοσφαίρου.  

«Άριστες οι σχέσεις Τσίπρα - Καμμένου»

Τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι οι σχέσεις Τσίπρα - Καμμένου είναι άριστες και τα περί ρήξης μεταξύ της συμμαχίας αποτελεί απλά διακαή πόθο της ΝΔ.

Αν και κανείς δεν φαίνεται να πείθεται ότι όλα είναι καλά στις σχέσεις των δύο πλευρών, το Μαξίμου μέχρι να βρει εφεδρείες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο δεν μπορεί παρά να συνεχίσει  την πορεία με τους ΑΝΕΛ.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου